День Державного Прапора України

2020-08-24

/Files/images/den_derjavnogo_prapora/flag_day_ukr_right.jpg

День Державного Прапора України — загальнодержавне свято України, присвячене одному з її символівПрапору України. Відзначається щорічно 23 серпня за добу до святкування Дня Незалежності.

Синій та жовтий колір прапора – поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим безмежжям хлібного лану – символу мирної праці й достатку. Усім тим, чим славилася наша Вітчизна споконвіку./Files/images/den_derjavnogo_prapora/images.jpg

Свято встановлено «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…»

Державний Прапор – один із трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави.Державний Прапор України «являє собою прямокутне полотнище, яке складається з двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої синього кольору, нижньої жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3».

ПРАПОР

Синій, як море, як день, золотий –/Files/images/den_derjavnogo_prapora/IMG_20200825_090922.jpg
З неба і сонця наш прапор ясний.
Рідний наш прапор високо несім!
Хай він, уславлений, квітне усім!

Гляньте, на ньому волошки цвітуть,
Гляньте, жита в ньому золото ллють.
З жита й волошок наш прапор ясний.
З неба і сонця, як день весняний.

О. Олесь

На передодні Дня Державного Прапора України на будівлі закладу освіти працівники та вчителі встановили новий Державний Прапор. Шануймо й бережімо наші символи!

Кiлькiсть переглядiв: 153

Коментарi