День тата

2020-06-18

/Files/images/den_tata/827862.jpg

21 червня, неділя

День батька (День тата)
День батька в Україні.

Наші батьки - найближчі до нас люди в усьому світі. Тато і мама - найперші слова, які в більшості ми вимовляємо, коли вчимося розмовляти рідною мовою. Ми намагаємося їх порівнювати, дивимося на них, вивчаємо їх. Вони для нас одночасно і найбільша загадка, і найбільше відкриття. Добре, коли вони є у нас і сумно, коли залишають.

Свято батька, як і День матері, відзначається зараз у багатьох країнах сучасного світу.

В Україні День батька є офіційним святом, яке щорічно відзначається в третю неділю червня. Відповідний Указ Президента України №274/2019, "З метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім’ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей", було підписано 18 травня 2019 року.

Що означає свято

У Кабміні, засновуючи нове свято, пояснили, що реалізація нормативного акта сприятиме забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї як основи суспільства та підвищенню статусу чоловіка як батька у процесі виховання дітей.

День батька у світі/Files/images/den_tata/1574410622-4669.jpg

За кордоном свята на честь батька відзначають у різні дати. Наприклад, у США це відбувається 19 червня з далекого 1910 року, а в третю неділю червня День батька святкують з 1966 року. Крім США, у червні це свято відзначають Аргентина, Канада, Японія, Ірландія, Індія, Нідерланди, Туреччина, Словаччина та багато інших країн.

У сусідній з Україною Польщі День батька святкують 23 червня, у Німеччині - у першу неділю цього місяця. Грузинські батьки своє професійне свято відзначають 3 жовтня, а італійські - 19 березня.

За допомогою дистанційних технологій класні керівники навчального закладу повідомили учнів про відзначення Дня батька в Україні. Нинішнього року всіх татусів вітаємо 21 червня — саме на цю дату припадає День батька (День тата)./Files/images/den_tata/10-10.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi